Kérjük, a bejelentkezéshez írd be azonosítóid, amelyekkel - mint látogató - regisztráltad magát honlapunkon!
Elfelejtetted a jelszavad?
Bejelentkezés
Még nem regisztráltad magad?
Regisztráció indítása

Találja meg az ideális esküvőhelyszínt!

 

Népek - esküvők - szokások - India


Indiai esküvő hennafestéssel

 

Indiában az esküvő nem csupán két ember, de tulajdonképpen két család összekötését jelenti. Arrafelé a mai napig sem ritka az elrendezett házasság. Az esküvő körüli teendőket is a hagyomány szerint a család idősebb tagjai vállalják magukra.

 

Indiában az esküvőt megelőzően hindu szokás szerint ifjú pár lerója tiszteletét Ganesha istenség előtt. A menyegző előtti estén a menyasszony részt vesz egy rituális tisztálkodás szertartáson, majd a család nőtagjai tradicionális hennafestést készítenek a kezére és a lábfejére. Ezt követően következik a leánybúcsú, ahol a család lánytagjai a menyasszonyt rituális táncokkal és énekekkel búcsúztatják, illetve néhol egy furcsa rítust is beiktatnak. Ez a rítus nem más, mint a sárga szín üdvözlése. A sárga az indiai hagyományban a nap és a hűség színe, innen ered ez az ősi tradíció.

 

 

Egy tradicionális indiai esküvőn a menyasszony nem fehér ruhába öltözik, hanem rózsaszínű, vagy piros szárit, lepelt ölt magára. Ezen kívül feltűnően sok ékszert visel a karján, a kezén, a nyakán. A vőlegény általában krémszínű, hosszú kabátot és turbánt ölt. Az esküvő napján Indiában a menyasszony és a vőlegény a szertartás előtt semmit sem ehet. Maga az esküvői szertartás este zajlik a menyasszony házában. A lányos házban erre az alkalomra felállítanak egy kis oltárt. Ezen oltár előtt várja a vőlegény a menyasszonyát, akit egy fatáblán hoznak a vőlegény elé. Hétszer kerülik meg a menyasszonnyal a hordárok a vőlegényt, majd arra kérik a fiatalokat, hogy nézzenek egymás szemébe.

 

 

 

Ezek után a szertartást vezető pap megesketi a fiatalokat, és egy virágfüzérrel fűzi egybe a kezüket. A pár mindkét tagja virágfüzért is kap a nyakába. A vőlegény piros festékkel festi meg menyasszonya homlokát, ezzel jelezve, hogy ők immár összetartoznak. A szertatás után egész éjjel tart a tánc és a vidám éneklés, majd reggel a fiatal feleséget a vendégsereg átkíséri a férj házába, ahol az ifjú párt újabb ajándékok és köszöntések várják.

 

 

 

 

Bizonyos helyeken más szertartás szerint történik az esküvő: a pár elé vízzel teli ezüst tálat tartanak, melynek tetején lótuszvirágok úsznak, ebben kell megkeresniük a gyűrűt és azt egymás ujjára húzni. Az esküt követően virágzuhatag hullik a párra, eközben a vőlegény apja vagy bátyja egy kókuszdiót tart a friss házasok feje fölé és három kört ír le vele.

   

 

 

 

 

Kiemelt helyszínek
Provence Wedding
Teleki - Wattay Kastélyszálló
Udvarház Étterem
La Contessa Kastélyhotel**** és Rendezvényközpont
Geréby Kúria Hotel és Lovasudvar***
Alfa Art Hotel
Duna Garden Étterem & Hotel
Hotel Lukács*** Superior Strand Étterem
Fenyőharaszt Kastélyszálló
Holiday Beach Budapest****
Session Hotel Ráckeve
Csíkvölgyi Pipa Csárda
Akadémia Hotel Balatonfüred
Dabas Lazí-Tó Liget
Cocco-mio ristorante
LÓVASÚT Rendezvényközpont
Teleki-Degenfeld Kastélyszálló****Forever Resorts
KISVILLA
Dunaharaszti Rendezvényház

 

Nem vagy bejelentkezve! Kilépés után a lista elveszik! Jelentkezz be, hogy a Tetszik listádat később is használhasd!