Kérjük, a bejelentkezéshez írd be azonosítóid, amelyekkel - mint látogató - regisztráltad magát honlapunkon!
Elfelejtetted a jelszavad?
Bejelentkezés
Még nem regisztráltad magad?
Regisztráció indítása

Találja meg az ideális esküvőhelyszínt!

 

Népek - esküvők - szokások - India


Indiai esküvő hennafestéssel

 

Indiában az esküvő nem csupán két ember, de tulajdonképpen két család összekötését jelenti. Arrafelé a mai napig sem ritka az elrendezett házasság. Az esküvő körüli teendőket is a hagyomány szerint a család idősebb tagjai vállalják magukra.

 

Indiában az esküvőt megelőzően hindu szokás szerint ifjú pár lerója tiszteletét Ganesha istenség előtt. A menyegző előtti estén a menyasszony részt vesz egy rituális tisztálkodás szertartáson, majd a család nőtagjai tradicionális hennafestést készítenek a kezére és a lábfejére. Ezt követően következik a leánybúcsú, ahol a család lánytagjai a menyasszonyt rituális táncokkal és énekekkel búcsúztatják, illetve néhol egy furcsa rítust is beiktatnak. Ez a rítus nem más, mint a sárga szín üdvözlése. A sárga az indiai hagyományban a nap és a hűség színe, innen ered ez az ősi tradíció.

 

 

Egy tradicionális indiai esküvőn a menyasszony nem fehér ruhába öltözik, hanem rózsaszínű, vagy piros szárit, lepelt ölt magára. Ezen kívül feltűnően sok ékszert visel a karján, a kezén, a nyakán. A vőlegény általában krémszínű, hosszú kabátot és turbánt ölt. Az esküvő napján Indiában a menyasszony és a vőlegény a szertartás előtt semmit sem ehet. Maga az esküvői szertartás este zajlik a menyasszony házában. A lányos házban erre az alkalomra felállítanak egy kis oltárt. Ezen oltár előtt várja a vőlegény a menyasszonyát, akit egy fatáblán hoznak a vőlegény elé. Hétszer kerülik meg a menyasszonnyal a hordárok a vőlegényt, majd arra kérik a fiatalokat, hogy nézzenek egymás szemébe.

 

 

 

Ezek után a szertartást vezető pap megesketi a fiatalokat, és egy virágfüzérrel fűzi egybe a kezüket. A pár mindkét tagja virágfüzért is kap a nyakába. A vőlegény piros festékkel festi meg menyasszonya homlokát, ezzel jelezve, hogy ők immár összetartoznak. A szertatás után egész éjjel tart a tánc és a vidám éneklés, majd reggel a fiatal feleséget a vendégsereg átkíséri a férj házába, ahol az ifjú párt újabb ajándékok és köszöntések várják.

 

 

 

 

Bizonyos helyeken más szertartás szerint történik az esküvő: a pár elé vízzel teli ezüst tálat tartanak, melynek tetején lótuszvirágok úsznak, ebben kell megkeresniük a gyűrűt és azt egymás ujjára húzni. Az esküt követően virágzuhatag hullik a párra, eközben a vőlegény apja vagy bátyja egy kókuszdiót tart a friss házasok feje fölé és három kört ír le vele.

   

 

 

 

 

Kiemelt helyszínek
Udvarház Étterem
Fenyőharaszt Kastélyszálló
Premium Apartman
Eszterházy Károly Egyetem Gyöngyösi Károly Róbert Campus
Villa Grande Prémium Rendezvénycentrum
Alfa Art Hotel
Budakeszi Vadászház
Holiday Beach Budapest****
Dabas Lazí-Tó Liget
RÉVÉSZ HOTEL ÉS ÉTTEREM
Naphegy Étterem és Terasz
Teleki - Wattay Kastélyszálló
Dunaharaszti Rendezvényház
DUDITS KASTÉLY
Geréby Kúria Hotel és Lovasudvar***
Crystal Wedding
Tisza Balneum Hotel
Rosinante *** Stílusos Vidéki Szálloda
Duna Garden Étterem & Hotel

 

Nem vagy bejelentkezve! Kilépés után a lista elveszik! Jelentkezz be, hogy a Tetszik listádat később is használhasd!