Kérjük, a bejelentkezéshez írd be azonosítóid, amelyekkel - mint látogató - regisztráltad magát honlapunkon!
Elfelejtetted a jelszavad?
Bejelentkezés
Még nem regisztráltad magad?
Regisztráció indítása

Találja meg az ideális esküvőhelyszínt!

 

Vőlegény ruha

Legújabb témasorozatunkkal a vőlegényeknek szeretnénk segítséget nyújtani, hogy megkönnyítsük a ruhaválasztást, és hogy sikerüljön eligazodni divat világában. 


Az örömteli napon pedig méltón állhassanak a díszbe öltözött menyasszonyuk mellett, tökéletes harmóniát alkotva.


Az esküvői előkészületekkor a legnagyobb felhajtás főként a menyasszony körül zajlik. A legtöbb hölgy örömmel válogat a menyasszonyi ruhák között, és lelkesen kutatja fel a várost, hogy megtalálja a hozzápasszoló kiegészítőket. A férfiak többségét azonban nem igazán hozza lázba az öltözködés és a divat. Sokaknál komoly nehézséget okoz egyáltalán elindulni nemhogy kiválasztani a megfelelő esküvői öltözéket. Bizony a vőlegények nagy része zavarba jön a szmoking, frakk, esküvői öltöny szavak hallatán. Melyiket, mikor és mivel kell hordani, és mi a különbség köztük?

Alapvetően bármelyik fazont viselhetjük az esküvőn. A vőlegényen múlik, melyikben érzi magát jól, illetve melyik passzol legjobban a menyasszonyi ruhához az esküvő hangulatához. De kezdjük először egy alapvető fogalomtisztázással. 

 

 

Szmoking


Az esküvői öltöny legkedveltebb formája a szmoking, amit bátran viselhetünk bármilyen stílusú menyasszonyi ruha mellé. Szabásában és színében is klasszikus eleganciát biztosít viselőjének.  Tradicionális megjelenése fekete, felső és alsó része azonos színű és anyagú, kabátja egysorsos, hegyes- vagy sálgalléros, de újabban már a kétsoros, színes, hosszított változatait is megtalálhatjuk.  A menyasszonyi ruhával színben harmonizáló öltözék. Az esküvőn kívül hordható még operába, komolyzenei koncertre, partikra és egyéb társasági eseményekre, ha a meghívón "BLACK TIE" vagy ’CRAVATE NOIR ’(fekete csokornyakkendő) jelölés szerepel.

 

Bővebben...

 

Kiegészítői:

-    fekete csokornyakkendő

-    spanyol öv
-    szmoking-ing
-    mellény
-    alkalmi, elegáns cipő
-    selyemsál, díszzsebkendő, kesztyű 

 

Szmoking Eredete:

Az angolok a vacsora után visszavonultak dohányozni, s ehhez lecserélték kényelmetlen frakk-kabátjukat egy másfajta felöltőre, az azonos színű és anyagú dinner jackettre, ez lett a szmoking felső elődje.
Európában egyébként az 1920-as években Duke of Windsor vezette be a szmokingot, ami Amerikában tuxedo néven is ismert.

 

Illem:

Estélyi öltönyt, szmokingot régen csak 19 óra után szabadott viselni, ma azonban a vőlegény felveheti délutáni ceremóniára is. Az ünnepi, társadalmi alkalmakra, így esküvőre való öltönyök között a hagyomány szerint a frakkot nagyestélyi, a szmokingot kisestélyi öltönyként emlegetik. Ezenkívül estélyi öltönynek számít a zsakett, csakúgy, mint az elegáns, sötét tónusú, after-six-nek (hat utáni) nevezett öltönyök. Az esküvőre szabály: uraknak zéró tolerancia, semmi ékszer! A mandzsettagomb ne legyen feltűnő, ha nappal hordjuk; este lehet elegánsabb kivitelű. A zokni térdig ér és fekete éppen úgy, mint a cipő (melyen csatnak és fűzésnek, szegésnek nincs helye)!

 

Frakk

 

Előkelő, esti viselet. Nagyon elegáns, exkluzív esküvőn is viselhető. Ismertetője, a fecskefarok szerűen végződő hosszított kabát, mely elől rövid, kétsoros, amit nem gombolunk össze.  A szmokinghoz hasonlóan a klasszikus frakk fekete színű, de az esküvőkre készülhet fehér vagy krémszínben is. Hordható még elegáns estélyeken, ha a meghívónkra WHITE TIE vagy CRAVATE BLANCHE olvasható (fehér csokornyakkendő)

 

Figyelem! A frakk szárnyaira (fecskefarok) nem szabad ráülni! Hátul vagy oldalt lóghat le a szék pereméről.

Kiegészítői:

-    fehér frakk-ing (piké, álló nyakú)
-    fehér csokornyakkendő (Csak felszolgálók viselnek fekete csokornyakkendőt Frakkhoz)
-    fehér, mélyen kivágott mellény
-    fekete lakkcipő
-    fehér kesztyű, fekete cilinder

Bővebben...
Zsakett


Modernebb, kötetlenebb, romantikus, esetleg szabadtéri esküvőkre ajánljuk. Kabátja hosszított fazonú, általában világos színű.

Kiegészítői:


-    Szürke vagy bézs mellény,
-    színben hozzá illő kesztyű,
-    ezüstszürke plasztron (széles selyemkendő) gyöngytűvel
-    fekete vagy ezüstszürke cilinder


Állógalléros zsakett


Modern ünnepi viselet. Kiváló öltözék esküvőre, hangversenyekre. Bújtatott gombolású, magasan záródó álló galléros hosszított kabát jellemzi, amihez mellény, és nyakkendő vagy plasztron dukál.


Cut away


A frakk nappal hordott változata, mely romantikus, klasszikus esküvők, és hivatalos fogadások kedvenc ruhadarabja.
Elől rövid, lekerekített, hátul hosszított, egy gombbal záródó kabátja szürke, vagy fekete színű. Nadrágján nincs hajtóka, fekete-szürke csíkos. Galléros ing nyakkendővel, vagy szmoking ing plasztronnal illik hozzá. Kiegészül még egy piké-mellénnyel, ami ezüstszürke, vagy bézs színű (megegyezően a nyakkendővel és a díszzsebkendővel). Szürke cilinderrel koronázhatjuk meg a megjelenést.


Érdekesség:

Amerikában és Angliában a cut és a plasztron a vőlegény és a férfi vendégek hivatalos esküvői ruházataBocskai-ruha


A szmokinggal egyenrangú öltözék, mely magyaros esküvőkön közkedvelt. Magyar nép motívumok és paszomány díszíti.


 

 

 

 

 

Kiemelt helyszínek
Dabas Lazí-Tó Liget
Teleki - Wattay Kastélyszálló
Cocoon Club & Étterem
Katlan Tóni Vendéglője a Malomhoz
DUDITS KASTÉLY
Alfa Art Hotel
Udvarház Étterem
Fenyőharaszt Kastélyszálló
Holiday Beach Budapest****
Crystal Wedding
Geréby Kúria Hotel és Lovasudvar
Hermina Terasz Cafe & Grill
Lupa Rendezvénypark
Budakeszi Vadászház
Dunaharaszti Rendezvényház
RÉVÉSZ HOTEL ÉS ÉTTEREM
Koloska Csárda
Regatta Szabadidőközpont
Hotel Laterum

 

Nem vagy bejelentkezve! Kilépés után a lista elveszik! Jelentkezz be, hogy a Tetszik listádat később is használhasd!