Esküvő – Esküvő helyszínek - Nem minden arany, ami fénylik - 2. rész

Találja meg az ideális esküvőhelyszínt!

 

Nem minden arany, ami fénylik - 2. rész
A házassági gyűrű anyag többnyire arany vagy platina, de lehet titán vagy egyéb nemesacél. Mivel a gyűrűt egy életen át szeretnénk hordani, érdemes tisztában lennünk az anyagok tulajdonságával. A titán és a nemesacél kemény fém, megmunkálásuk nehéz, így csak nagyon egyszerű vágatokkal, rovátkákkal lehet díszíteni. Az arany egy sárga színű fém, amely különböző ötvözők hatására váltja a színét és lesz fehér vagy éppen vörös. Minél magasabb az ötvözet aranytartalma, annál puhább, és könnyebben sérül viselés közben, esetleg deformálódik. Ugyanez a probléma a platinával, ami gyönyörű, de nagyon sérülékeny, így könnyen elveszítheti szépségét.

Ha köveket szeretnénk a gyűrűbe rakatni, a gyémánt mellett választhatunk cirkóniát, ami külsőleg szinte teljesen azonos, viszont jóval olcsóbb. A gyémánt mellett szóljon viszont, hogy a szépsége mellett rendkívül erős, amit akár unokáink is megörökölhetnek.

 

 

TIPP - Gyűrűpróba

 

Ahhoz, hogy megtaláld a megfelelő gyűrűméretet, feltétlenül próbálj fel több fazonú és anyagú gyűrűt, mert a puhább fémből készült ékszer könnyebben csúszhat az ujjadon, mint egy keményebb ötvözet. Általában a gyűrűszalonok rendelkeznek úgynevezett mintákkal többféle méretben. De ha nem érzed kényelmesnek a próbált darabot, a biztonság kedvéért kérdezz rá, el tudják-e készíteni más méretben. A későbbiekben többnyire lehet szűkíteni a gyűrűt, de mindenképpen kérd ki a szakember véleményét, mert léteznek olyan formák (pl: szögletes), aminek utólagos megmunkálása már nehézségeket okoz és nagyon drága.A cikk első része...                                     2/2 

 Kapcsolódó tartalmak:
Esküvői, menyasszonyi ruha megvásárlása
Esküvői ruha kölcsönzése
Esküvői ruha varratása

 

Szolgáltatók:
Esküvői ruhaszalonok


 
Kiemelt helyszínek
Alfa Art Hotel
Mokos Pincészet Villány
Budakeszi Vadászház
Fenyőharaszt Kastélyszálló
Paripa Csárda
Teleki - Wattay Kastélyszálló
Udvarház Étterem
Hotel Budapest
Promenade Vendéglő Szentendre
Holiday Beach Budapest****
Dabas Lazí-Tó Liget
Hotel Lycium**** - Kölcsey Központ Debrecen
Dunaharaszti Rendezvényház
Hotel Délibáb Mirage rendezvényterem
Cocoon Club & Étterem
Geréby Kúria Hotel és Lovasudvar
Admin felület