Esküvő – Esküvő helyszínek - Bevonulas a templomba

Találja meg az ideális esküvőhelyszínt!

 

Bevonulas a templomba

Bevonulás a templomba

 

Az esküvő egyik legszebb és legmeghatóbb pillanata, a jegyespár bevonulása a templomba. Napjainkban több lehetőség is elterjedt a bevonulást illetőleg. A jegyespár döntése, hogy külön vagy együtt vonulnak az oltár elé.

 

 

 

 

 

Örömszülők kíséretében

 

A legelterjedtebb szokás, amikor az örömszülők kíséretében külön-külön vonul be a pár a templomba. Elsőként a násznép foglalja el a helyét, majd orgonaszó kíséretében megkezdődik a ceremónia a bevonulással. A vőlegény édesanyjával vonul elsőként, majd kissé lemaradva vezeti az örömapa a menyasszonyt mögöttük az uszályt vagy a fátylat tartó koszorúslányok, végül a tanúk zárják a sort. Az oltárnál a szülőktől elbúcsúzva találkoznak a jegyesek egymással. Nagyon látványos, és megható ez a fajta bevonulás, mely nem csak a párnak, de a szülőknek is egy igen jelentős pillanat és életre szóló élmény.

 

 


A menyasszonyé a főszerep

 

Ha a vőlegény esetleg nem kedveli a teátrális bevonulást, átadhatjuk a főszerepet a menyasszonynak. Ilyenkor a násznéppel együtt várakozik a leendő férj az oltár előtt, két tanúval és az eskető pappal. A menyasszony csak ezután érkezik az örömapával. Ezzel a megoldással fokozhatjátok az első megpillantás élményét. A vőlegény ez idő alatt az oltár előtt állva csodálhatja, ahogy leendőbelije édesapjával bevonul a templomba.

 

 

 

 

 


A vőlegény vezeti a menyasszonyt

 

Átélhetitek közösen a templomba bevonulás élményét. Ez esetben a násznép és az örömszülők bent várakoznak, ti pedig a templom előtt pillanthatjátok meg először egymást. Kéz a kézben vonulhattok az oltár elé, mögöttetek a tanúkkal. Előnye, hogy az örömszülők fogadhatják a vendégeket a templom előtt, bevonuláskor pedig a figyelem teljes mértékben a jegyespárra szegül.

 

 


Mindegyik esetben a vőlegény jobbra, a menyasszony balra áll az oltár előtt. A menyasszony rokonai és vendégei a baloldalon, a vőlegényé pedig a jobboldalon ülnek. Ha engedélyezik a sziromszórást a templomban, akkor az e feladattal megbízott kislányok legelöl mennek a vonulásnál.

 

 Kapcsolódó tartalmak:
Nászmenet - Út a templomig

 


Kiemelt helyszínek
Udvarház Étterem
Op-Art Étterem és Panzió
Jardinette Kertvendéglő
Hotel Silvanus****
Fenyőharaszt Kastélyszálló
Érdi Vígadó Étterem és Kávézó
Dunaharaszti Rendezvényház
Teleki - Wattay Kastélyszálló
KISVILLA
Csíkvölgyi Pipa Csárda
Holiday Beach Budapest****
Alfa Art Hotel
Geréby Kúria Hotel és Lovasudvar
Hermina Terasz Cafe & Grill
Zsanett ( Janette ) Hotel *** Balatonkeresztúr
Budakeszi Vadászház
Dabas Lazí-Tó Liget
Promenade Vendéglő Szentendre
Admin felület