Nyári lakodalmas menü
Könnyebb étkek
A menüsor összeállításánál a klasszikus esküvői fogások mellé válogassunk könnyebb ételeket, zsírszegény húsokat, salátákat, zöldségköretet, gyümölcsöket is a lakodalmas asztalra. A nagy melegben a vendégek is jobban kívánják kevésbé zsíros ételeket, mint a hagyományos esküvős fogásokat. A nehezebb étkeket (töltött káposzta, pörkölt) inkább éjfélre ütemezzük. A bőséges italfogyasztás mellé az éjféli menünek mindenképpen nagy sikere lesz.
Több ital, mint étel!
Számolnunk kell azzal is, hogy a nagy meleg miatt több ital fogy, mint étel, így érdemes előre összeállított, a helyszínnel leegyeztetett italcsomagot választani, melyet korlátlan mennyiségben fogyaszthat a vendégsereg. A szertartás után, de még a vacsora előtt gondoskodjunk elegendő frissítőkről a megszomjazott vendégeink számára. A welcome drinkek között az alkohol italok mellett feltétlen legyen üdítő, és ásványvíz.
A koktélpult is igen kedvelt a nyári esküvőkön. A könnyű, színes, jeges nedűknek nehéz ellenállni a fülledt estéken.
2/2
|
|
További cikkek a témában

A 7 legnépszerűbb esküvői stílus, amellyel egyedivé teheted az esküvődet
Egy tematikus esküvő mindig izgalmas élmény hiszen nem a hagyományos „menetrend” szerint zajlik, hanem egy érdekes téma, vagy kultúra elevenedik meg.

Megható része az esküvőnek a személyes esküvői fogadalom
A saját esküvői fogadalom egy nagyon szép szokás, mellyel személyessé és meghitté tehető maga az esküvői szertartás.
Milyen kiadásokkal kell számolni?
Mielőtt bármilyen helyszínt lefoglaltok, szolgáltatót megrendeltek, készítsetek egy körülbelüli költségvetést, hogy tisztán lássátok, milyen kiadásokkal számolhattok, belefértek-e a keretbe, amit az esküvőre szántok. Érdemes minimum és maximum árakat szabni, hogy reális képet kapjatok.
A szervezés-lebonyolítás menete
Az esküvőt érdemes kb. 8 hónappal a tervezett időpont előtt elkezdeni szervezni. Ajánlott egy előzetes forgatókönyvet készíteni, amelyben kiosztásra kerülhetnek a feladatok és felelősei időtervekkel, határidőkkel.