Nyári lakodalmas menü
Könnyebb étkek
A menüsor összeállításánál a klasszikus esküvői fogások mellé válogassunk könnyebb ételeket, zsírszegény húsokat, salátákat, zöldségköretet, gyümölcsöket is a lakodalmas asztalra. A nagy melegben a vendégek is jobban kívánják kevésbé zsíros ételeket, mint a hagyományos esküvős fogásokat. A nehezebb étkeket (töltött káposzta, pörkölt) inkább éjfélre ütemezzük. A bőséges italfogyasztás mellé az éjféli menünek mindenképpen nagy sikere lesz.
Több ital, mint étel!
Számolnunk kell azzal is, hogy a nagy meleg miatt több ital fogy, mint étel, így érdemes előre összeállított, a helyszínnel leegyeztetett italcsomagot választani, melyet korlátlan mennyiségben fogyaszthat a vendégsereg. A szertartás után, de még a vacsora előtt gondoskodjunk elegendő frissítőkről a megszomjazott vendégeink számára. A welcome drinkek között az alkohol italok mellett feltétlen legyen üdítő, és ásványvíz.
A koktélpult is igen kedvelt a nyári esküvőkön. A könnyű, színes, jeges nedűknek nehéz ellenállni a fülledt estéken.
2/2
|
|
További cikkek a témában
Ültetés az esküvői vacsorán
Ültetés az esküvői vacsorán

Mitől lesz igazán jó egy esküvő? A csodaszép dekorált helyszín, és a kulináris élmények mellett a jó hangulat adja meg az esküvő sava-borsát. Ennek feltétele a jó társaság. Ne bízzuk a véletlenre vendégeink elhelyezését a vacsorán. Készítsünk ülésrendet, és mint a dekoráció része függesszük ki az étterem bejáratához, valamint helyezzünk ültető kártyákat, az asztalokra. De kit és ki mellé ültessünk...?
Ehető virágok az esküvői tortán – 15 virág különös ízvilága
Az különleges esküvői torták között is igazi kuriózumnak számítanak a gyönyörű, ehető virágokkal díszített torták.
Esküvő koronavírus idején
A koronavírusnak rengeteg esküvő esett áldozatul, így egyre több pár dönt úgy, hogy karanténesküvőt tart otthon, saját kertben.
Teszteld le a kiválasztott esküvői helyszíneket!
Próbavacsora 
Az esküvőtök számára lehetséges esküvői helyszíneket megfelelőnek tartjátok, mérete, elrendezése? De vajon milyen a konyhája? A szépen megfogalmazott menüsor nem elég ahhoz, hogy biztosan tudjátok jól választottatok és a vendégek elégedettek lesznek a vacsorával és a felszolgálással. Vendégként üljetek be az adott esküvőhelyszínre, és kóstoljátok meg a helyszín által készített étkeket!





