Esküvő – Esküvő helyszínek - Népek - esküvők - szokások - India

Találja meg az ideális esküvőhelyszínt!

 

Népek - esküvők - szokások - India


Indiai esküvő hennafestéssel

 

Indiában az esküvő nem csupán két ember, de tulajdonképpen két család összekötését jelenti. Arrafelé a mai napig sem ritka az elrendezett házasság. Az esküvő körüli teendőket is a hagyomány szerint a család idősebb tagjai vállalják magukra.

 

Indiában az esküvőt megelőzően hindu szokás szerint ifjú pár lerója tiszteletét Ganesha istenség előtt. A menyegző előtti estén a menyasszony részt vesz egy rituális tisztálkodás szertartáson, majd a család nőtagjai tradicionális hennafestést készítenek a kezére és a lábfejére. Ezt követően következik a leánybúcsú, ahol a család lánytagjai a menyasszonyt rituális táncokkal és énekekkel búcsúztatják, illetve néhol egy furcsa rítust is beiktatnak. Ez a rítus nem más, mint a sárga szín üdvözlése. A sárga az indiai hagyományban a nap és a hűség színe, innen ered ez az ősi tradíció.

 

 

Egy tradicionális indiai esküvőn a menyasszony nem fehér ruhába öltözik, hanem rózsaszínű, vagy piros szárit, lepelt ölt magára. Ezen kívül feltűnően sok ékszert visel a karján, a kezén, a nyakán. A vőlegény általában krémszínű, hosszú kabátot és turbánt ölt. Az esküvő napján Indiában a menyasszony és a vőlegény a szertartás előtt semmit sem ehet. Maga az esküvői szertartás este zajlik a menyasszony házában. A lányos házban erre az alkalomra felállítanak egy kis oltárt. Ezen oltár előtt várja a vőlegény a menyasszonyát, akit egy fatáblán hoznak a vőlegény elé. Hétszer kerülik meg a menyasszonnyal a hordárok a vőlegényt, majd arra kérik a fiatalokat, hogy nézzenek egymás szemébe.

 

 

 

Ezek után a szertartást vezető pap megesketi a fiatalokat, és egy virágfüzérrel fűzi egybe a kezüket. A pár mindkét tagja virágfüzért is kap a nyakába. A vőlegény piros festékkel festi meg menyasszonya homlokát, ezzel jelezve, hogy ők immár összetartoznak. A szertatás után egész éjjel tart a tánc és a vidám éneklés, majd reggel a fiatal feleséget a vendégsereg átkíséri a férj házába, ahol az ifjú párt újabb ajándékok és köszöntések várják.

 

 

 

 

Bizonyos helyeken más szertartás szerint történik az esküvő: a pár elé vízzel teli ezüst tálat tartanak, melynek tetején lótuszvirágok úsznak, ebben kell megkeresniük a gyűrűt és azt egymás ujjára húzni. Az esküt követően virágzuhatag hullik a párra, eközben a vőlegény apja vagy bátyja egy kókuszdiót tart a friss házasok feje fölé és három kört ír le vele.

   

 

 

 

 

Kiemelt helyszínek
Geréby Kúria Hotel és Lovasudvar
Rozmaring Kertvendéglő
Fenyőharaszt Kastélyszálló
Budakeszi Vadászház
Promenade Vendéglő Szentendre
Alfa Art Hotel
Dunaharaszti Rendezvényház
Halászbástya Étterem
Dabas Lazí-Tó Liget
Mermel Rendezvényterem és Étterem
Nagyvillám Vendéglő
Teleki - Wattay Kastélyszálló
Udvarház Étterem
Central Code Kft.